Sunday, December 27, 2015

Ημιπολύτιμος λίθος Κοράλι

Κοράλι



ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
 Το Κοράλι έχει βρεθεί σε αρχαιολογικούς χώρους από το 10.000 πχ. Σήμερα είναι γνωστά έξι χιλιάδες είδη. Ήταν πολύ γνωστό στην αρχαία Αίγυπτο και στις φυλές των Κελτών, γι αυτό και το όνομα του θεωρείται Κελτικής προελεύσεως. Μια άλλη θεωρία λέει ότι η ονομασία του είναι καθαρά Ελληνική και σημαίνει «κόρη της θάλασσας» «κόρη» και «αλς».
Ο πρώτος που καταγράφει τις δυνάμεις του Κοραλλιού είναι ο Ορφέας στα Λιθικά. Αναφέρει ότι προστατεύει από θαλάσσιους κινδύνους και αρνητικές επιρροές. Ενισχύει τη γονιμότητα της γης και των σπαρτών. Οι Ρωμαίες το χρησιμοποιούσαν για να προσελκύσουν τους άνδρες.
Ο Μέγας Αλβέρτος γράφει ότι το Κοράλι σταματά την αιμορραγία αν τοποθετηθεί πάνω σε μια πληγή, θεραπεύει την τρέλα και χαρίζει στον κάτοχο του σοφία.
Φέρνει ευημερία, πλούτη και προκοπή, θεωρείται προστατευτικό και καλότυχο. Το κόκκινο κοράλλι προσελκύει πάθος και έντονες ερωτικές συγκινήσεις, ενώ το ροζ κοράλλι προσελκύει έναν πιο ρομαντικό και συναισθηματικό δεσμό. Τονώνει τη γονιμότητα και τη θηλυκή ενέργεια. Μικρά κομμάτια φυτεμένα σε ένα χωράφι εξασφαλίζουν μια καλή σοδειά. Φέρνει χαρά, αισιοδοξία και ζωντάνια.

No comments:

Post a Comment

Κόσμημα, ιδέες, έμπνευση, ταξίδια, δημιουργία, φαγητό, κόσμος, τέχνη, μουσεία, Θεσσαλονίκη, ραδιόφωνο, Δρώμενα
e-mail επικοινωνίας: stef.matzari@gmail.com