Friday, September 12, 2014

Συρμάτινα Δεντράκια με ημιπολύτιμους λίθους

Δεντράκια Πολύχρωμα...από ημιπολύτιμους λίθους.

Το Δέντρο της Πίστης και της Τιμιότητας 

"από λίθον τίμιoν"


Το δέντρο είναι διακοσμημένο με ημιπολύτιμους λίθους και είναι φτιαγμένο με σύρμα.
Ο ημιπολύτιμος λίθος που χρησιμοποιήσα είναι ο "αμέθυστος" μια που είναι ο αγαπημένος μου σε συνδυασμό με το χρυσό σύρμα ταίριαξε απόλυτα.
Είναι ένα δέντρο που σε μεταφέρει σε βικτωριανή εποχή.

Αμέθυστος

Πρόκειται για πολύτιμο λίθο τον λεγόμενο αμέθυστο. Το όνομά του προέρχεται από το στερητικό "α" και "μεθύω" (μεθώ), σύμφωνα με τους αρχαίους το πετράδι αυτό προστάτευε τον κάτοχο του από το μεθύσι. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι έφεραν κοσμήματα με αμέθυστο, καθώς και τα δισκοπότηρα και άλλα πολύτιμα σκεύη κοσμούνταν με αμέθυστο.

 Η μοβ χροιά κυριαρχεί στον λίθο αυτό και αποδίδεται στην αλληλεπίδραση ατόμων σιδηρού και αργιλίου. Επίσης το βρίσκουμε στις αποχρώσεις από ανοικτό, ελαφρώς ρόδινο, βιολετί μέχρι σκούρο μοβ στο χρώμα των μαύρων σταφυλιών. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν δευτερεύουσες χροιές ερυθρού ή/και κυανού. 

Το δέντρο με πετράδια αμέθυστου συμβολίζει την πίστη και την τιμιότητα που βάζουν γερές ρίζες στο έδαφος φέροντας καρπούς αγάπης, ειρήνης, ανεκτικότητας και αντοχής στις όποιες συνθήκες.
Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (κα΄ 20) από τον «λίθον τίμιον» αμέθυστο είναι φτιαγμένος ο 12ος και τελευταίος «θεμέλιος του τείχους» της πόλεως της νέας ή ουράνιας Ιερουσαλήμ.
Φρουρεί την οικογενειακή αρμονία και συζυγική πίστη, 
προάγει το θάρρος, τη δημιουργικότητα και τον οραματισμό.










No comments:

Post a Comment

Κόσμημα, ιδέες, έμπνευση, ταξίδια, δημιουργία, φαγητό, κόσμος, τέχνη, μουσεία, Θεσσαλονίκη, ραδιόφωνο, Δρώμενα
e-mail επικοινωνίας: stef.matzari@gmail.com