Monday, September 22, 2014

Αποχρώσεις Μέντας

Μέντα 
μέντα (Mentha) είναι ποώδες αρωματικό φυτό της οικογένειας των χειλανθών των εύκρατων περιοχών. Έχει άνθη ευωδιαστά, λευκά ή ιώδη, που σχηματίζουν ταξιανθία στάχυος. Είναι φυτό φαρμακευτικό και χρησιμοποιείται στημαγειρική ως καρύκευμα, καθώς και ως αφέψημα ή αιθέριο έλαιο. Το αιθέριο έλαιο είναι κατάλληλο για κατώτερης ποιότητας προϊόντα αρωματοποιίας και σαπωνοποιίας. Η ελληνική χλωρίδα περιλαμβάνει διάφορα είδη μέντας, όπως: μίνθη η χνοώδης (Mentha pubescens), μίνθη η μακρόφυλλος υποείδος η μακρόφυλλος συν. μίνθη η μελανίζουσα (Mentha longifolia subsp. longifolia syn. Mentha nigrescens K.Koch), μίνθη η στρογγυλόφυλλος (Mentha rotundifolia) ο κοινός αγριόδυοσμος, μίνθη η αρουραία ποικ. η αρουραία συν. μίνθη η μικρόφυλλoς, (Mentha arvensis var. arvensis syn. Mentha parvifolia), μίνθη η πυραμιδοειδής συν. μίνθη η ρεβερχόνειος (Mentha × pyramidalis Ten. συν. Mentha × reverchonii Briq.), μίνθη η πολιά, μίνθη η σταχυώδης συνών. μίνθη η πράσινη (Mentha spicata syn. Mentha viridis) (δυόσμος), μίνθη η φίλυδρος (Mentha aquatica) και μίνθη η πουλέγιος.
πηγή: http://el.wikipedia.org

Χρώμα Μέντα
Η απόχρωση αυτή μπορεί να συνδυαστεί με πολύ ενδιαφέρον χρώματα όπως μελιτζανί και γενικά όλες οι διακυμάνσεις του μοβ, μπεζ, κρεμ, καφέ αποχρώσεις, ροζ, κοραλλί ανοιχτό και πολλές άλλες. 
Προς το παρόν ακολουθούν μερικά σχέδια εμπνευσμένα από την δική μου προσωπική διάθεση.
Οι συνδιασμοί των χρωμάτων στην ένδυση, στο μακιγιάζ και στα καλλιτεχνικά είναι εμπνευσμένα από την παρατήρηση τών λουλουδιών. Δεν υπάρχει πιο σίγουρη και πιο επιτυχημένη συνταγή από αυτό, περα από τις τάσεις της εκάστοτε μόδας κάθε φορά. 
Τα λουλούδια με εμπνέουν και με συνεπαίρνουν με το απίστευτο εύρος χρωμάτων που τα έπλασε ο Θεός.
Ο Παρακάτω σύνδεσμος είναι για να πάρετε μια ιδέα Κρίνοι.


Κοσμήματα από χοντρό σύρμα, δαντέλα και ημιπολύτιμους λίθους σε αποχρώσεις Μέντας

Ιδέες για όμορφα δώρα σε εσάς ή στις αγαπημένες φίλες σας!






Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου μπορείτε να το στείλετε με ε-μαιλ σε κάποιο φίλο σας!

No comments:

Post a Comment

Κόσμημα, ιδέες, έμπνευση, ταξίδια, δημιουργία, φαγητό, κόσμος, τέχνη, μουσεία, Θεσσαλονίκη, ραδιόφωνο, Δρώμενα
e-mail επικοινωνίας: stef.matzari@gmail.com