Sunday, December 27, 2015

Ημιπολύτιμος λίθος Ροζ χαλαζίας

Ροζ Χαλαζίας
Η λέξη κρύσταλλος έχει την ίδια ρίζα με την λέξη κρύος. Ο Ρωμαίος συγγραφέας  Πλίνιος ο νεότερος ανέφερε την επικρατούσα στην εποχή του  θεωρία,  ότι ο χαλαζίας είναι πάγος των βουνών, ο οποίος με τα χρόνια σταθεροποιήθηκε. Γι’ αυτό και ονομαζόταν ορεία κρύσταλλος (από τα όρη). Οι άνθρωποι πίστευαν αυτή την θεωρία μέχρι το 1600 μ.Χ. Η λέξη χαλαζίας προέρχεται από την λέξη «χάλαζα» (χαλάζι). Το απαλό χρώμα του ροζ χαλαζία  είναι ευγενικό και ντελικάτο. Ένας ρομαντικός παλ κρύσταλλος που είναι πολύ δημοφιλής και χρησιμοποιείται στα χειροποίητα κοσμήματα λόγω της γαλήνιας ομορφιάς του.  Η εξαιρετική διαφάνεια και το λεπτό ροζ χρώμα του χαλαζία, στην αρχαιότητα, εκτός από τα κοσμήματα, το χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν ποτήρια και σκεύη που προοριζόταν για υψηλά πρόσωπα. Ο ροζ χαλαζίας λέγεται ότι φέρνει συναισθηματική ηρεμία και ευτυχία και γαλήνη, επίσης τονώνει το αίσθημα της αγάπης, μειώνοντας το στρες και χαλαρώνοντας αυτόν που το φοράει.
Δημιουργεί το αίσθημα της αυτοεκτίμησης και θεραπεύει συναισθηματικές πληγές απομακρύνοντας τη θλίψη. Είναι ένας εκπληκτικός φυσικός κρύσταλλος που μας δημιουργεί ευγενικά συναισθήματα, ενισχύει την συγχώρεση και τη συμπόνια και έχει την ιδιότητα να ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους.
Ιδιότητες του Ροζ Χαλαζία
Ο ροζ χαλαζίας ενισχύει την αυτοεκτίμηση, τονώνει το αίσθημα της αξίας του ίδιου μας του εαυτού.
Φέρνει εσωτερική ηρεμία και ισορροπία στα συναισθήματα.
Ενισχύει την ευγένεια, την διαλλακτικότητα και τη συμπόνια.
Χαρίζει ενέργεια & δύναμη όπου και αν τοποθετηθεί, βοηθά στον ενεργειακό καθαρισμό όλων των ορυκτών, βασικός λίθος για το Φενγκ Σουί.


No comments:

Post a Comment

Κόσμημα, ιδέες, έμπνευση, ταξίδια, δημιουργία, φαγητό, κόσμος, τέχνη, μουσεία, Θεσσαλονίκη, ραδιόφωνο, Δρώμενα
e-mail επικοινωνίας: stef.matzari@gmail.com